Wist je dat...

Weetjes en anekdotes uit 2 jaar renovatie

Ondertussen in het provinciehuis...

Bij een renovatie komt heel wat kijken. Niet alleen de dingen die je vooraf misschien wel had bedacht. Maar dat levert juist mooie verhalen op om te delen. En dat doen we graag!

Zoals in de speciale aflevering van onze podcast De Achtertuin. Waarin we in gesprek gaan met projectleider Richard Schipper over vernieuwende verduurzamingstechnieken zoals driedubbele beglazing, duurzame dakopbouw, energieopslag, gevelisolatie, zonnepanelen en nog veel meer!

Maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen. Een greep uit 2 jaar aan weetjes en anekdotes.....

Hoe verhuis je een vleermuis?

Bij het leegmaken van het gebouw als voorbereiding op de renovatie, zijn na onderzoek 4 mogelijke verblijfplaatsen gevonden van de gewone dwergvleermuis. Die moesten dus ook verhuizen!

Van doek tot tas

Stiekem was het eindresultaat al veel eerder te zien. Op een groot steigerdoek van 55 bij 20 meter(!), dat aan de gevel hing was het nieuwe gevelontwerp te zien. Het doek was niet alleen een blikvanger, maar had ook een veiligheidsfunctie tijdens de renovatie.

Het doek heeft na de renovatie een tweede leven gekregen: het materiaal is verwerkt in zo'n 1250 tassen, ware collector's items!

Openbare exposities

Bouwschuttingen. Ze zijn nodig, maar niet perse altijd even aantrekkelijk om te zien. Behalve dan als je ze omtovert tot canvas en een groep graffiti artists de vrije hand geeft. Het leverde 3 heel verschillende, unieke openlucht expo's op!

Meubels door scholieren

Een gedeelte van het meubilair in het nieuwe hoofdgebouw is ontworpen door leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft

Stukje Romeinse fundering

In ons hoofdgebouw is ook een stukje Romeinse fundering terug te vinden. Te bewonderen in de vitrines in de hal. Een fraai stukje archeologisch erfgoed om te koesteren en te bewonderen.

Vergaderen in een buitenplaats

De vergaderzalen in het hoofdgebouw dragen allemaal een naam van een landgoed of buitenplaats in Zuid-Holland. En dat is niet zomaar!

Deel deze pagina