Welkom!

Hartelijk welkom in ons vernieuwde huis, waar we letterlijk het daglicht hebben binnen gelaten. Waar we, meer dan symbolisch, de Statenzaal naar de stad en het Malieveld laten kijken.

Het oudste deel van het provinciehuis Zuid-Holland is duurzaam opgeknapt. We konden veel materiaal hergebruiken en veel mooie elementen uit het verleden laten terugkomen. De hand van de oorspronkelijke architect is nog steeds zichtbaar, terwijl het gebouw aan de eisen van deze tijd is aangepast. Zo is het nu volledig energieneutraal, dankzij zonnepanelen en een warmte-koude installatie.

In dit magazine kunt u lezen wat er zoal is gebeurd en wie daaraan hebben meegewerkt. Feiten, cijfers en natuurlijk verhalen. En achter de geïnterviewden staan nog veel meer mensen die alles mogelijk hebben gemaakt en uitgevoerd. Van de eerste schets tot het laatste schroefje

We zijn blij met (en zeker ook een beetje trots op) dit huis voor onze volksvertegenwoordigers en het dagelijks bestuur van de provincie. Hier klopt het hart van de Zuid-Hollandse democratie. Hier worden de komende jaren veel voor de samenleving belangrijke politieke besluiten genomen. Hier willen we u, inwoner, ondernemer of bestuurder in Zuid-Holland, graag ontmoeten.

Bij besprekingen, Statenvergaderingen, evenementen, conferenties en recepties in de komende tijd.

Dus nogmaals: wees welkom.

Jaap Smit

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland

Deel deze pagina