Samen werken aan Zuid-Holland

Inwoners, organisaties en bedrijven in een vroeg stadium betrekken bij besluiten.

Zuid-Holland is een provincie om trots op te zijn. Omdat het de mooiste provincie van Nederland is natuurlijk. Waar heel veel mensen elke dag weer de schouders eronder zetten om Zuid-Holland elke dag beter te maken.

Ja, Zuid-Holland is prachtig en heeft alles in zich. Van een bruisende economie tot prachtige natuurgebieden. En weet je wat? Wij geloven dat het nog beter kan, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan. En daar zetten we ons dan ook voor in. Maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Sterker nog, dat willen we ook helemaal niet.

Onze uitdaging De vraagstukken waarvoor we staan zijn behoorlijk ingewikkeld. Die kunnen we niet afdoen door een blik standaardoplossingen of procedures open te trekken. Nee, die vragen steeds vaker om maatwerk. En we hebben inwoners, gemeenten, organisaties en bedrijven hard nodig om ervoor te zorgen dat dat maatwerk ook past.

Participatie noemen ze dat ook wel: anderen betrekken bij ons werk. Want politiek gaat voor ons over mensen. En ook al snappen we dat we niet iedereen tevreden kunnen stellen, we willen dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te denken. Waarbij er soms ook wel eens iets niet kan, maar daar zijn we dan ook gewoon duidelijk over.

Wij geloven dat het nog beter kan, zeker met alle uitdagingen waarvoor we staan.

Elke dag beter. Zuid-Holland.

Deel deze pagina