Even voorstellen

De provincie Zuid-Holland is een bedrijvige, veelzijdige provincie met 3,6 miljoen inwoners op een gebied van bijna 3.000 km2. Daarmee is het de dichtstbevolkte provincie van Nederland. Hier wordt bijna een kwart van ons nationale inkomen verdiend.

Zo zouden we deze tekst kunnen beginnen. Maar dat doen we niet. Feiten en cijfers, die spreken voor zich en zijn vaak al bekend. En anders weet Google ze wel te vinden. Wat we wél willen is jou laten kennis maken met ons: de provincie Zuid-Holland als organisatie. Want de provincie is namelijk niet alleen een stukje Nederland, het is ook een stukje overheid. Met een hele organisatie daarachter. Maar wie zijn wij nou eigenlijk? Wat doen we en hoe werkt zo’n provincie? En, nog belangrijker, waar werken we aan? Het antwoord op die vragen vind je grotendeels terug in dit online magazine.

Aangenaam kennis te maken

Handen uit de mouwen. Dat is waar wij als provincie Zuid-Holland voor staan. Als we onszelf in één woord zouden moeten omschrijven, dan zouden we onszelf voorstellen als aanpakker. Want ja, papieren plannen zijn nu eenmaal nodig, maar bij ons staat vooral het resultaat voorop. Elke keer weer. Elke dag beter. Ons werkveld is heel divers, van het organiseren van openbaar vervoer tot aan het inrichten van natuurgebieden. En nog zoveel meer. Verderop in dit magazine vertellen we hier uitgebreid over.

We werken met trots aan maatschappelijke vraagstukken van morgen. En zien volop kansen, juist in Zuid-Holland, omdat hier ontzettend veel samenkomt. Samen met andere overheden, ondernemers of onderzoekers durven wij het aan om die kansen op een vernieuwende manier te verzilveren. We staan open voor hun ideeën en denken mee om die mogelijk te maken. Doen mee als partner, of geven juist ruimte en laten het los. Want eerlijk is eerlijk… soms kunnen anderen iets nu eenmaal beter. En als het nodig is hakken we knopen door of grijpen we in. Zo steken we onze handen uit de mouwen voor het beste resultaat.

We hebben een prachtige, veelzijdige en daarmee aantrekkelijke provincie.

Trots!

Zuid-Holland is een unieke provincie waar wij heel trots op zijn. Trots op de economische kracht, de diversiteit aan mensen, het afwisselende landschap, mooie natuur en het prachtige erfgoed. Wat ons betreft is het de mooiste provincie van Nederland! We hebben een prachtige, veelzijdige en daarmee aantrekkelijke provincie. Dat zo houden en waar het kan verbeteren, dat is wat we doen. Samen met onze omgeving. Samen met jou. Zodat Zuid-Holland elke dag beter wordt. Voor iedereen.

Voor nu én later

Met diezelfde trotse blik kijken we ook naar de toekomst: Zuid-Holland als een krachtige provincie, waar het goed wonen en werken is voor iedereen. Nu én later. Daar zetten wij ons voor in. Hoe we dit doen is vooral afhankelijk van wat er nodig is. Dat kan namelijk nog wel eens verschillen. Daarom luisteren we goed naar onze omgeving en kiezen de rol die past bij het werk dat gedaan moet worden. We doen wat nodig is: met uitgestoken hand waar het kan en richtinggevend waar het moet.

Elke dag beter. Zuid-Holland.

Deel deze pagina